Veel bedrijven hebben meerdere domeinnamen en domeinnaamextensies. Soms worden domeinnamen die niet meer actief worden gebruikt snel opgezegd, maar hierbij worden de risico’s niet altijd goed ingeschat. In dit artikel worden voorbeelden gegeven van mogelijke risico’s, zoals datalekken en verloren accounts.

Bij het beveiligen van bedrijfsnetwerken en –apparatuur komt steeds vaker de term “zero trust” voorbij. Wat houdt dit precies in?

Als ondernemer moet je weten hoe je veilig gevoelige gegevens van oude computers en servers kan verwijderen. Het is namelijk riskant om oude hardware zomaar weg te gooien of te doneren, omdat er nog steeds gevoelige informatie op kan staan. Zelfs als je bestanden verwijdert of de harde schijf formatteert, kunnen de gegevens nog steeds hersteld worden.

De ethiek van kunstmatige intelligentie (KI) is een belangrijk en veelbesproken onderwerp in de huidige tijd. In dit artikel zullen we het hebben over enkele van de belangrijkste ethische vraagstukken op het gebied van KI, zoals eerlijkheid en onpartijdigheid, verantwoordelijkheid en transparantie, privacybescherming en het respecteren van de belangen van mensen.

Ze zijn regelmatig in het nieuws: DoS en DDoS aanvallen. Maar wat zijn dat precies? De namen DoS en DDoS staan voor Denial of Service en Distributed Denial of Service. Het zijn een soort cyberaanvallen waarbij een server of dienst zo zwaar belast wordt dat die het reguliere werk niet meer kan doen en daardoor (tijdelijk) niet meer gebruikt kan worden.

Je komt zowat geen wifi netwerk meer tegen dat niet beveiligd is met encryptie zoals WPA2, WPA3 of 802.1X EAP. Prima natuurlijk! Maar wat soms opvalt is hoe organisaties met hun draadloze netwerk omgaan. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat wanneer mensen een organisatie hebben verlaten, het wachtwoord voor de wifi niet wordt gewijzigd. Daar zijn vaak heel praktische redenen voor, maar dit past natuurlijk niet in een goed beveiligingsbeleid. Wat kun je wel doen?

Veel mkb’ers wanen zich veilig van cybercrime omdat ze denken dat kleinere organisaties niet interessant zouden zijn voor hackers. Anderen denken dat ze door het inhuren van een IT-dienstverlener niet meer zelf verantwoordelijk zijn. Dit zijn beide verkeerde aannames. In dit artikel gaan wij in op de cybersecurity bedreigingen voor het mkb en waarom de onderneming hier zelf verantwoordelijk voor is.

DNSSEC staat voor Domain Name System Security Extensions en is een manier om domeinnamen te beveiligen. Het doel is voornamelijk om het mogelijk te maken om de correctheid gegevens van een domeinnaam te kunnen controleren.

De meeste mensen kiezen de standaard browser of Chrome wanneer ze gaan internetten. In dit artikel gaan wij in op een aantal browsers en waarom je voor een van de alternatieven zou kunnen kiezen.