Veel internetgebruikers hebben tegenwoordig een ad-blocker geïnstalleerd. Naast de primaire functie, om storende reclame tegen te houden of uit privacyoverwegingen, heeft het gebruik hiervan ook een aantal andere effecten waaronder een verbetering in de beveiliging van de browser van de gebruiker.

De coronapandemie heeft naast de directe impact op het leven en gezondheid van mensen ook verreikende gevolgen gehad voor het bedrijfsleven. Een van de effecten is een grote toename in thuiswerken en een normalisatie van een hybride werkplek waar medewerkers flexibel op kantoor of op afstand werken.

Microsoft brengt steeds meer applicaties naar het Microsoft 365 platform en nu is Visio aan de beurt. Visio is een programma waarmee diagrammen en schema’s gemaakt kunnen worden. De nieuwe dienst wordt een gratis toevoeging aan de zakelijke abonnementen.

Een CAPTCHA is een manier om te proberen te achterhalen of een bezoeker van een website een mens of machine is. Het doel is om spam en cybercrime tegen te gaan. De meest voorkomende uitwerking hiervan is de “Ik ben geen robot” checkbox van Google’s reCAPTCHA systeem, vaak met de vervolgvraag om bij voorbeeld stoplichten of zebrapaden aan te klikken.

Internet Explorer was lange tijd de browser met een marktaandeel van 90-95%. Ondanks dat Microsoft al jaren een nieuwe browser heeft (Edge) wordt Internet Explorer nog steeds gebruikt. Hier zal echter verandering in moeten komen want Microsoft heeft aangekondigd dat alle ondersteuning van Internet Explorer in juni 2022 zal worden gestopt.

Microsoft Stream kan gezien worden als een “interne YouTube” voor een bedrijf. Het is een zakelijke videodienst binnen Microsoft 365 waarmee een video-hub gecreëerd wordt. Binnen de dienst kunnen medewerkers video’s bekijken en delen. Het is ook mogelijk om live streams organiseren en Teams meetings op te nemen.