Vanaf januari 2021 zijn alle grote browsers gestopt met het ondersteunen van Adobe Flash, en is Adobe zelf ook gestopt met het verstrekken van de software. Het gebruik van Flash was de afgelopen jaren al sterk afgenomen, maar hiermee bereiken wij toch het eind van een tijdperk.

Veel werknemers worden overspoeld door emails en zitten grote delen van de dag in meetings. Hierdoor hebben zij vaak het gevoel dat ze niet voldoende controle hebben over hun tijd, en ook niet goed toekomen aan het werk waar focus voor nodig is. Microsoft probeert hierbij te helpen door inzichten en tips te geven binnen het MyAnalytics dashboard.

Iedereen die vaak met Excel werkt zal bekend zijn met de VLOOKUP functie. Eerder dit jaar heeft Microsoft een verbeterde versie beschikbaar gemaakt: XLOOKUP. Waar VLOOKUP en HLOOKUP alleen in één richting kunnen zoeken, kan XLOOKUP in beide richtingen zoeken en ondersteunt daarnaast nog een aantal nieuwe functionaliteiten.

Door Google Analytics te koppelen aan de Google Search Console kunnen er meer gegevens naast elkaar gelegd worden en daarmee een beter inzicht gekregen worden van hoe goed een website functioneert.

In oktober 1995 werd een document gepubliceerd waarin werd geconstateerd dat er op dat moment steeds meer nieuwe gebruikers waren van het Internet (toen nog met een hoofdletter). Dit was reden om een aantal richtlijnen voor etiquette op het net op te stellen: De Netiquette Guidelines. Er is in de tussenliggende 35 jaar veel veranderd, maar een deel van de richtlijnen en adviezen zijn nog steeds actueel.

De maand Oktober staat in het teken van cybersecurity en is officieel de European Cybersecurity Month. Zowel op Europees als nationaal niveau wordt er deze maand extra aandacht gegeven aan de veiligheid van de ICT.

Recent is een nieuw record voor internetsnelheid verbroken. Onderzoekers zijn erin geslaagd om een verbinding te maken van maar liefst 178 terabit per seconde, een capaciteit meer dan een miljoen keer hoger dan de gemiddelde breedband verbinding.