ICT is een vakgebied dat zich binnen organisaties bezighoudt met het ondersteunen van de werkprocessen door informatie- en communicatiesystemen te implementeren en te onderhouden.

Dat dit geen eenvoudig werkgebied is, blijkt uit de vaak lage scores op de klanttevredenheidsonderzoeken. Het aansluiten van de werkprocessen op de technische mogelijkheden van ICT, de zogenaamde IT-Business-Alignment, laat nog al eens wat te wensen over.

Vaak zien we dat de leidinggevenden binnen ICT afdelingen mensen zijn, die voorheen hun sporen hadden verdiend in de ICT techniek. Maar de vragen die aan ICT worden gesteld, zijn vaak nog maar zelden technisch van aard. De verantwoordelijken voor het ICT beleid moeten daarom heel goed begrijpen wat van belang is voor het bereiken van de bedrijfsdoelen, terwijl zij aan de andere kant inzicht moeten hebben in de (on)mogelijkheden van de ICT techniek.

Panthera levert daarom ICT Managers en ICT Consultants zodat u hiermee de brug kunt slaan tussen de behoeften van de organisatie en de mogelijkheden van de hedendaagse ICT technologie.

Wij leveren advies en ondersteuning over hoe bedrijven en organisaties in hun specifieke geval de informatietechnologie het beste kunnen inzetten voor het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen. Onder onze consultancy rekenen wij de onderstaande drie onderdelen:

ICT Advies

Antwoord op de vraag welke keuzes u beter wel en niet kunt maken ten aanzien van uw informatie- en communicatie oplossingen.

Lees meer over ICT advies

ICT Management

Het in goede banen laten leiden van uw communicatie- en informatietechnologie.

Lees meer over ICT management

ICT Auditing

Het onafhankelijk en deskundige laten beoordelen van de kwaliteit en de daarmee samenhangende kosten van uw ICT afdeling en/of ICT omgeving.

Lees meer over ICT auditing