Bij Panthera snappen we niet zo goed wat Het Nieuwe Werken is. Wij doen dat namelijk al jaren, er is voor ons niets nieuws meer aan. Toch wordt er nog steeds gesproken over het nieuwe werken alsof het daadwerkelijk iets nieuws is. Voor Panthera is het Nieuwe Werken een manier van werken waarbij digitale hulpmiddelen de drager zijn geworden van onderlinge samenwerking. Onze collega's werken zonder uitzondering zowel op kantoor, als thuis of bij klanten op en met onze systemen. Ze werken niet alleen locatie-, maar ook tijdonafhankelijk. Hierdoor kunnen we flexibeler omgaan met hun arbeidstijd en werkomgeving, maar ook met hun privéleven.

Vanzelfsprekend stelde deze andere manier van werken, zo'n kleine tien jaar geleden bij ons structureel ingevoerd, andere eisen aan de methode van managen, organiseren en communiceren. Maar we hebben gemerkt dat onze werknemers zich hierdoor prettiger en productiever gingen voelen. Omdat enkele van onze collega's ver weg woonden (meer dan een uur woon- werkverkeer) bood deze manier van werken hen meer praktische voordelen.

In feite was het invoeren van het Nieuwe Werken voor ons een gedwongen keuze geworden. Nagenoeg iedereen bij Panthera werkte al lang op kantoor en op locatie bij onze relaties. Het was daarbij normaal voor velen om ook deels thuis te werken. Als multidisciplinaire organisatie heb je veel contact met je collega's nodig. Daarbij moesten wij steeds terug kunnen vallen op de kennisontsluitingssystemen die we intern hebben ingericht.

De vele benchmark gegevens, gedeelde agenda's en bijvoorbeeld toegang tot de vele ontwikkelde digitale instrumenten waarover we beschikken, hebben we overal vandaan en op ieder moment toegang nodig. Het beschikken over technologie waarbij we snel en efficiënt met elkaar kunnen communiceren, documenten kunnen delen en kennis kunnen ontsluiten, is voor ons absolute noodzaak.

Toen ongeveer 15 jaar geleden de eerste collega's gezinnen met kinderen kregen, werd het thuiswerken ingevoerd. Het duurde echter nog 5 jaar voordat we over een platform konden beschikken dat daadwerkelijk het 'gehele' Nieuwe Werken mogelijke maakte. En we zouden er niet meer buiten kunnen.

Het Nieuwe Werken betekent voor de medewerkers van Panthera vooral techniek waarmee een goede balans gevonden kan worden tussen werk en privé. Het overtuigende bewijs dat Het Nieuwe Werken ook binnen het MKB uitstekend kan werken en gerealiseerd kan worden! Voor meer informatie over het Nieuwe Werken voor uw eigen organisatie kunt u geheel vrijblijvend met onze collega's praten. Zij weten uit eigen ervaring wat het kan opleveren en wat daarvoor nodig is.