Sway is een eenvoudige app voor uw online presentaties, rapporten, nieuwsbrieven en dergelijke. Sway is te vergelijken met PowerPoint, alleen waar PowerPoint zich richt op de traditionele vorm van presentaties, is Sway een tool voor het maken van online content. Omdat je bestanden worden opgeslagen in de cloud heb je altijd toegang, op ieder device waar je op inlogt en zijn deze eenvoudig te delen via een link.

Hoe werkt Sway?

Sway kan geopend worden via een app op je smartphone, tablet of PC, maar ook via een website. Het werkt eenvoudig en de app geeft je overzichtelijk de opties om te beginnen. De app geeft verschillende vormen van media om toe te voegen aan je Sway. Daarnaast kun je bestanden toevoegen uit OneDrive, Flickr, Bing, Pickit, YouTube en Twitter. Ook kun je vanaf je computer eenvoudig bestanden toevoegen.

Sway werkt eenvoudig en brengt content tot leven. Het is makkelijk en snel te gebruiken. Met Sway kies je geen standaard sjablonen maar de app heeft een ingebouwd ontwerpprogramma, zodat je eenvoudig door middel van een druk op de knop een  ontwerp kunt toepassen, veranderen of de indeling volledig naar uw eigen wensen kunt aanpassen. Daarnaast stelt Sway zoekopdrachten voor op basis van de inhoud, om op deze manier eenvoudig aan de inhoud multimedia toe te voegen.

Wanneer gebruik je Sway

Met Sway kun je tutorials, nieuwsbrieven en presentaties maken of je vakantiefoto's op een elegante manier delen. Voor een informele presentatie kan Sway prima worden gebruikt. Het programma speelt zich af in je browser. Stap voor stap leidt het programma je door de mogelijkheden. Voor een strakke, professionele presentatie is Sway minder geschikt.

Sway is een onderdeel van Office 365, maar is ook te gebruiken door iedereen met een Microsoft-account (Hotmail, Live, Outlook.com). Wanneer je Sway als onderdeel van Office 365-abonnement gebruikt kun je gebruik maken van ruimere inhoudslimieten.

Het is de moeite waard om Sway te proberen. Powerpoint zal niet zomaar verdwijnen, omdat Sway nog te weinig mogelijkheden biedt. Maar voor het bedrijfsleven kan Sway een interessante manier zijn om met klanten te communiceren of je pitch meer pit te geven. Sway zet een goede stap in de richting als het gaat om gebruiksgemak en interactiviteit. Een Sway maken is leuk en onderscheidt zich van de meeste andere software voor het maken van presentaties. Het is een eerste stap in een langverwachte evolutie in de manier waarop we omgaan met presenteren.