Wanneer u een domeinnaam aanvraagt, doet u dat bij een zogenaamde registar zoals Panthera BV. Registars zijn in Nederland de enige organisaties waarbij u voor een of meerdere domeinen, zoals dat van het .nl domein, de domeinnamen vast kunt laten leggen.

De registar legt uw domeinnaam vast door dit te melden bij SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie). Hij moet daarbij voldoen aan enkele eisen die SIDN registars op heeft gelegd. Een van deze procedures is dat als een domeinnaam verhuisd wordt naar een andere registar, daarvoor een zogenaamd token nodig is.

SIDN legt bij iedere domeinnaam een token vast. Dit is een soort authorisatiecode en bestaat uit een aantal letters en cijfers, te beschouwen als een soort complexe pincode. Zonder dit token kan een domeinnaam niet verhuisd worden. Deze token is dus nodig om een domeinnaam te kunnen verhuizen naar een andere registar.

Wanneer een nieuwe domeinnaam moet worden vastgelegd, merkt u niets van deze gewijzigde procedure. SIDN maakt hiervoor weliswaar een token aan, maar daar hoeft u verder niets mee te doen.

Als u echter een domeinnaam naar Panthera BV wilt verhuizen, dan dient u bij de huidige registrar de bijbehorende token op te vragen. De registar moet deze token binnen 5 werkdagen aan u ter beschikking stellen. De token kunt u vervolgens aan ons doorgeven en daarmee kunnen wij dan de domeinnaam verhuizing voor u in werking stellen.

Wanneer u een domeinnaam geregistreerd bij Panthera BV wilt (weg)verhuizen, dan kunt u de token die u nodig heeft voor deze verhuizing vanzelfsprekend bij ons opvragen. Stuur hiervoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..