Sinds 28 februari 2008 kan iedereen een numerieke .nl-domeinnaam registreren, zoals 0306022768.nl. Numerieke domeinnamen zijn domeinnamen die geheel uit cijfers bestaan of uit cijfers met een koppelteken (bv. 030-6022678.nl). Is dat nu zinvol om te doen?

Het vastleggen van het telefoonnummer als een numerieke domeinnaam lijkt niet erg zinvol te zijn. Immers, mensen kennen u van naam, niet van uw telefoonnummer. Maar stelt u zich eens een wereld voor waarin u zelf bepaald hoe u benaderd wordt. Met één telefoonnummer kan u via dat nummer op diverse manieren bereikt worden: per e-mail, instant messaging, VoIP, SMS, of op welke andere digitale manier dan ook. Bent u op vakantie, dan bereiken de e-mail berichten u voortaan niet via uw mailbox, maar via SMS, als u dat wil.

De technologie is nu zo ver dat dit kan en heeft een naam gekregen. Dit heet ENUM. Public User ENUM maakt het mogelijk om inderdaad via een nummer op al die manieren bereikt te worden. Dit is mogelijk doordat ENUM de wereld van de telefonie met die van het internet verbindt en een telefoonnummer aan een unieke internetdomeinnaam koppelt. Geen verre toekomstmuziek, want vanaf 26 maart is ENUM in Nederland echt operationeel.

Dus, misschien toch de overweging waard om uw telefoonnummer via Panthera vast te leggen, al is dat maar voor de toekomst!