Dat bewegend beeld in combinatie met geluid sterker communiceert dan alleen stilstaand beeld, is een bekend gegeven. Dat met online video advertenties relatief goedkoop nieuwe prospects worden gevonden, minder. Het is mogelijk om op bijvoorbeeld Google te adverteren met de zogenaamde click-to-play-video advertenties (ctpv). Wanneer een bezoeker klikt op wat ogenschijnlijk een gewone afbeelding lijkt te zijn, wordt binnen dezelfde ruimte een video afgespeeld. Vanzelfsprekend is dit te combineren met een link naar de website van de adverteerder.

Maar video beelden zijn veel breder op het Internet te gebruiken dan voor advertentie doeleinden alleen. We ontwikkelende bijvoorbeeld al educatief materiaal, promotiefilmpjes en bedrijfspresentatie die als online video werden aangeboden. Een website kan een pagina hebben waarop een ‘movie’ direct wordt gestart wanneer een bezoeker daarop beland.

Online video is sterk in opmars. De redenen hiervan zijn eenvoudig. Op de eerste plaats is de productie veel eenvoudiger geworden dan ooit. Relatief goedkope videocamera’s kunnen gebruikt worden voor professionele opnamen van hoge kwaliteit. Daarnaast leveren de steeds sneller wordende computers in combinatie met de toenemende bandbreedte op het Internet, de mogelijkheden om de video’s ook daadwerkelijk te kunnen vertonen.

Juist omdat het idee nog steeds bestaat dat het maken van online video’s erg duur zou zijn, kunt u nu voordeel behalen. Neem maar eens vrijblijvend contact met ons op. U zult verbaasd zijn over de mogelijkheden en de naar verwachting lage budgetten die daarmee gemoeid gaan!