Sinds enkele jaren kunnen data en spraak over dezelfde dragers vervoert worden. Door telefonie en IT met elkaar te verbinden ontstaan nieuwe mogelijkheden die eerder niet of slechts heel moeilijk tot stand te brengen waren.

Panthera BV slaat met haar VoIP oplossingen een brug tussen de wereld van spraak en data doordat zij geïntegreerde oplossingen biedt waarin deze componenten met elkaar versmolten zijn. Om vanuit Microsoft Outlook een contact aan te kunnen klikken waardoor de telefoon automatisch belt naar het nummer van deze persoon, is voor sommigen misschien een droom, maar voor Panthera slechts een klein voorbeeldje van wat mogelijk is.

VoIP (Voice Over Internet Protocol) wil niets anders zeggen dat spraak niet meer via de oude analoge lijnen of digitale ISDN lijnen plaatsvindt, maar via het netwerk. Naast de enorme functionaliteit die hierdoor ontstaat (uw netwerkcomponenten zoals server en printers zijn rechtstreeks verbonden met uw telefooncentrale en bijvoorbeeld uw fax) levert het vaak ook een kostenbesparing op. Bellen met behulp van VoIP levert al snel een verlaging van de maandelijkse belkosten op met maar liefst 20%! Voor organisaties die veel bellen, kan dit nog veel meer worden.

Hoewel soms anders gesuggereerd, kan VoIP ook wel degelijk interessant zijn voor organisaties die niet beschikken over verschillende vestigingen of die vooral binnen Nederland bellen. Om te onderzoeken of VoIP ook interessant voor u is, volstaat slechts een enkel telefoontje naar Panthera BV. We onderzoeken graag voor u of VoIP u daadwerkelijk helpt om uw kosten te verlagen!

Avaya IPO

Panthera levert als VoIP oplossing onder andere het Avaya IP Office-communicatiesysteem. Deze uitstekende telefooncentrale wordt wel beschouwd als de topoplossing voor het kleinere en grotere MKB, hoewel het ook in het grotere bedrijfsleven zonder problemen gebruikt wordt.

Met de Avaya IPO oplossing streven we er naar om uw organisatie flexibel, innovatief en concurrerend te houden, zonder dat de bedrijfskosten en kapitaaluitgaven hiermee omhoog gaan. IP Office biedt bedrijven met meer dan één locatie de mogelijkheid om continu te werken. Bovendien kunnen werknemers hun thuistelefoon in een kantoortelefoon veranderen als ze niet naar kantoor kunnen komen. Onweer of onvoorziene familieomstandigheden hoeven de zakelijke continuïteit niet in de weg te staan.

IP Office biedt veel mogelijkheden om de gesprekskosten te verlagen van uw personeel onderweg, van mobiele telefoons, in hotels en zelfs in het buitenland. Daarbij biedt IP Office u de flexibiliteit om werknemers thuis te laten werken – waar ze ook zijn, bijvoorbeeld om overbezetting tijdens kantoor piekuren te vermijden.

Organisaties die gaan werken met Avaya IP Office kunnen soms hun bestaande telefoons gewoon blijven gebruiken. Vanzelfsprekend zijn er ook uitstekende DECT oplossingen zodat u draadloos kunt bellen. Ook kunnen softphones worden gebruikt. Wilt u telefoons aanschaffen bij deze prachtige telefooncentrale, dan zijn daar veel mogelijkheden voor. Geheel afhankelijk van uw behoeften kan er voor iedere werkplek een geschikte telefoon gevonden worden, tot een app voor op uw Apple iPhone of Android toestel waarmee gewoon gebeld kan worden!

IP Office ondersteunt overigens een grote verscheidenheid aan verschillende telefoons en verbindingen. Wilt u nog met ISDN blijven werken? Geen probleem! Heeft u nog analoge lijnen? Wij kunnen deze aansluiten op de IP Office. Wilt u geheel overschakelen op VoIP? Standaard werk voor ons!

De Avaya toestellen zijn ontworpen voor uiteenlopende applicaties. Het enige wat u nodig hebt om uw medewerkers ook buiten kantoor te laten werken, is een breedband-internetverbinding (zoals ADSL) bij de gebruiker en al dan niet een VPN-gateway voor verbinding met de hoofdlocatie.

Download hier de Avaya IPO folder waarin de uitgebreide mogelijkheden van dit systeem verder worden beschreven.

VoIP projectaanpak

Wij verbeteren uw productiviteit in vijf stappen:

  1. We nemen met u door hoe u telefonie wilt gebruiken binnen uw organisatie: hoeveel locaties hebt u? Wilt u uw klantenservice verbeteren? Door wie moeten inkomende lijnen worden opgenomen? Wat als een bepaalde persoon er niet is? Hoe wilt u dat de telefonie wordt omgeleid? na sluitingstijd? Wilt u een automatisch keuzemenu starten als klanten bellen? Hoe wilt u omgaan met de zeer uitgebreide voicemail mogelijkheden? Welke telefoons wilt u gebruiken? Welke mogelijkheden krijgen de gebruikers? Door tijdens de inventarisatie op deze manier gestructureerd door uw wensen heen te lopen, en ons te gebruiken als ervaren implementatiespecialisten op dit gebied, leggen we samen de basis waar u zo veel verschillende applicaties en gebruikers aan kunt toevoegen als u nodig hebt. Of u nu twee, tweehonderd of meer werknemers hebt! En dat zo flexibel dat u dit zonder problemen op ieder moment kunt veranderen!
  2. We zoeken uit welke oplossing voor u het meeste geschikt is. Heeft u eenvoudige telefoonbehoeften, dan volstaat ook een eenvoudige en daarmee goedkopere oplossing, maar heeft u behoefte aan uitgebreide conference call mogelijkheden, realtime beheer van de klantenservice en een 24/7 selfservice waarbij klanten bijvoorbeeld hun orderstatus kunnen controleren, dan moete we uitwijken naar complexere systemen. In al deze gevallen kunnen we de oplossing echter realiseren!
  3. Op basis van het opgestelde advies brengen we een offerte uit. Daarin zijn hardware, software, eventuele licenties en telefoons meegenomen, maar ook de implementatiekosten. Heel transparant, geen onverwachte kosten en vaak veel goedkoper geprijsd dan dat u verwacht!
  4. Nadat u besloten heeft wat u precies wilt, installeren en configureren wij alles voor u. We gaan pas weg als alles werkt zoals afgesproken.
  5. Maar ook tijdens het gebruik blijven we graag uw partner! We nemen graag na verloop van tijd met u door of de inrichting van het systeem nog past bij de dan huidige werkwijze. Maar ook eventuele wijzigingen in het systeem of het uitvoeren van de noodzakelijke updates van de software, regelen we graag voor u!