Nog steeds meent men teveel dat een marketingmix in praktijk betekent dat verschillende middelen naast elkaar worden ingezet om resultaten te boeken. Natuurlijk werkt dit wel. Als we bijvoorbeeld gaan bellen (telemarketing) en gelijktijdig een banner campagne starten, dan leveren beide heus wel klanten op. Maar beide disciplines versterken elkaar niet op deze manier. Ze vullen elkaar alleen maar aan in resultaten.

We zien echter dat wanneer onderdelen van een marketing mix worden geïntegreerd, deze integratie meer resultaten oplevert dan de losse delen. Bij het bellen kost ‘cold selling’ immers veel energie, oftewel, er moet veel moeite gestoken worden in een in verhouding laag resultaat. Een bannercampagne die niet naar ‘iets’ concreet verwijst levert evenmin veel resultaat op. Door deze zaken slim te combineren vullen ze elkaar echt aan.

Een goed voorbeeld is de naadloze integratie van een bel-en-win actie. De Internet Marketeer zorgt hierbij voor gekwalificeerde prospects, de tele marketeer voor de conversie naar lead of zelfs klant. Een bel-en-win actie vereist vaak dat de speler enkele gegevens op moet geven om mee te doen. Dit zijn de naam en de adresgegevens om de prijs naar toe te sturen. Als dit is ingevuld, verschijnt een nieuwe pagina met daarop de instructies om te kunnen bellen zodat meegedongen kan worden naar de prijs. Hiermee worden ‘hot pospects’ gekwalificeerd die nadien gebeld kunnen worden.

Er is echter wel een aantal belangrijke voorwaarden om zulke acties tot succes te maken. Op de eerste plaats moet men weten dat de actie loopt. En dat ‘weten’ moet zo aangegeven worden dat het ook aantrekkelijk is om er naar toe te gaan. Een taak weggelegd voor een Internet Marketeer, maar ook hier kan een telemarketeer in een aantal gevallen een belangrijke taak vervullen. Dan gaat het natuurlijk om (de aantrekkelijkheid van) het spel zelf en de prijs. Een slim gekozen prijs selecteert de prospects en levert daarom gekwalificeerde prospects op. Je wilt vaak niet dat heel veel mensen het spel spelen, je wilt je database vullen met gekwalificeerde prospects. Dat doe je door een prijs te selecteren die alleen interessant is voor jouw doelgroep. Niet iedereen zal willen spelen om een beertender, maar de (potentiële) koper van de vullingen daarvan wel.

Het allerbelangrijkste is echter dat de internet en de telefonie diensten naadloos op elkaar zijn afgestemd. Het is ongelooflijk hoe vaak acties mislukken omdat de afzonderlijke delen van de actie niet goed samenwerken. De telemarketeer werkt bijvoorbeeld van 9 tot 5, dus spelers die ’s avonds op de website komen, kunnen niet bellen. Of de internet marketeer heeft niet voldoende in huis gehad om de spelers gekwalificeerde pospects te laten zijn. Wanneer gebeld wordt blijkt dat de resultaten vergelijkbaar zijn met die van ‘cold calling’. Dit betekent niet alleen een verlies van investering en mogelijke klanten, maar ook een schade aan uw imago.

Om ook geïntegreerde oplossingen tot een succes te brengen, werkt Panthera samen met toonaangevende bedrijven die ook daadwerkelijk in staat zijn de brug te slaan tussen hun eigen disciplines en die van ons. Daarbij betekent het voor u als afnemer dat u nog steeds alles bij een totaaloplosser in vertrouwde handen kunt geven. Maar er zijn meer voordelen aan deze aanpak.

Mocht blijken dat een aanpak na verloop van tijd meer successen oplevert bij een van de disciplines, dan kunnen we traploos de balans van het totaal van de inspanningen naar deze discipline overhevelen, zonder dat daarbij een krampachtige houding van partijen ontstaat. U kunt zich voorstellen dat wanneer een telemarketing en advertorial campagne gelijktijdig van start gaan, de monitoring na verloop van tijd laat zien dat in dit geval de ene discipline meer klanten oplevert dan de andere. Wanneer u hiervoor met twee partijen twee contracten heeft afgesloten wordt het moeilijk, zo niet onmogelijk, het budget, zelfs maar deels, te verschuiven. Bij ons is dit geen enkel probleem. Onze partners begrijpen als geen ander dat het gaat om het uiteindelijke resultaat, en niet om de individuele inspanningen en verdiensten.

Mocht u meer willen weten over de vele mogelijkheden die wij bieden om Internet Marketing Campagnes binnen een groter geheel te plaatsen, dan kunt u altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen!