Sinds 1 januari 2015 wordt Joomla versie 2.5 niet meer ondersteund. Dit betekent niet dat deze sites niet meer zullen werken, maar wel dat er geen bugs meer opgelost zullen worden, er zullen ook geen nieuwe beveilings-updates komen. Als er een beveiligingsprobleem wordt gevonden, zijn alle Joomla 2.5 sites hiervoor gevoelig, zonder zicht op een oplossing. Wij raden bedrijven, die Joomla gebruiken als platform voor hun website, daarom aan om migratie naar de nieuwste versie van Joomla te plannen.

Joomla! is een open source en bekroond CMS, dat de mogelijkheid biedt websites en krachtige online applicaties te bouwen. Door de vele mogelijkheden, waaronder het eenvoudige gebruik en uitbreidingsmogelijkheden, behoort Joomla tot een van de meest populaire CMS-en. 

Alle content blijft behouden

Er is door Joomla hard gewerkt zodat de content van een site makkelijk te upgraden is van Joomla 2.5 naar Joomla 3. Hierdoor kan probleemloos een upgrade gemaakt worden waarin alle artikelen, menu's, categorieën, contacten, weblinks en nieuwsfeeds behouden worden.

Template en functionaliteiten herzien

Het zal wel in de meeste gevallen nodig zijn om de template en op maat gemaakte functionaliteit van de site te herzien of compleet te vervangen. Dat kan daarom ook een goed moment zijn om het design en de bestaande functionaliteiten opnieuw onder de loep te nemen. Zijn de online marketing doelstellingen nog actueel en kan de website daar een betere bijdrage aan leveren?

Mobiel-vriendelijk

Veel oudere sites zijn daarnaast niet mobiel-vriendelijk, ze zijn lastig te gebruiken of werken soms helemaal niet op smartphones en tablets. Een nieuwe site kan gebruik maken van de nieuwste technieken zodat deze voor zowel PCs als tablets en smartphones er goed uitziet en goed te gebruiken is. Dit leidt vaak tot een hogere conversie en sinds kort kan dit ook invloed hebben op de positie in de zoekresultaten van Google.

Joomla 3 heeft ten opzichte van Joomla 2.5 ook verdere mogelijkheden voor een uitgebreide SEO strategie.