De laatste generatie telefoons biedt onvoorstelbaar veel mogelijkheden. We hebben nu altijd e-mail, contactgegevens, onze TomTom en zelfs Internet letterlijk in onze zak. Nu is er ook nog een beamer ontwikkeld die in dat rijtje thuishoort.

Microvision spreekt over ‘mobile projection’ in haar folders. Zij heeft namelijk een beamer op de markt gebracht die niet veel groter is als een telefoon en die een 848 × 480 pixels groot scherm tegen bijvoorbeeld een muur kan projecten. Het apparaat is in staat om een beeld van ongeveer anderhalve meter breed te projecten op een vlakke egale ondergrond.

Maar het blijft niet bij dit handzame apparaat die met behulp van een eenvoudige USB kabel opgeladen kan worden. De bedoeling is dat de technologie achter dit apparaat op korte termijn wordt ingebouwd in bijvoorbeeld PDA’s, digitale camera’s, portable DVD spelers notebooks en smartphones. Dit kan, omdat de core van het apparaat, ook wel PicoP genoemd, erg klein is. En dat, terwijl het toch full color en high-resolution beelden kan vertonen!

PicoP werkt zonder lens, op basis van laserstralen. Een slimme toepassing van technologie die we al langer toepassen binnen de ICT wereld. Begonnen we net te wennen aan de laser muis, die met veel minder problemen een veel hogere precisie aan kan, zit de laser technologie dus nu ook verwerkt in deze ultra kleine projector. Wie hem echter in gebruik ziet zal meteen beamen dat de gewenning aan deze mogelijkheid net zo snel zal plaatsvinden als de laser mouse. En voor de prijs hoeft u het niet te laten. De projector zoals Microvision hem nu ontwikkeld heeft, gaat hier iets rond de 250 Euro kosten als hij op de markt wordt gebracht.