SaaS (Software-as-a-Service) zal volgens alle voorspellingen in 2008 helemaal doorbreken. Wij leveren al enkele jaren op professioneel niveau SaaS diensten. Niets nieuws dus, maar we leveren het ook SIMT. En dat zie je niet vaak!

Veel organisaties hebben de voordelen van SaaS al ontdekt. Het is zeker niet meer bijzonder om webdiensten af te nemen die elders gehost staan. Loonadministratie systemen, financiële systemen en logistieke pakketen zijn hier goede voorbeelden van.

Omdat Panthera zich al meer dan dertien jaar inspant om goede en betaalbare oplossingen voor kantoorautomatisering te realiseren, bieden wij als SaaS dienst, naast hosting, tailor made en standaard websites, webshops en andere webbased diensten, complete terminal server oplossingen aan, zoals Microsoft Windows 2003 servers. Hiermee wordt de werkplek van de gebruiker op Internet gebracht, als ASP-dienst. Bij ons staat de server, maar op ieder moment en overal vandaan is die voor onze klanten beschikbaar.

De grote voordelen van SaaS, zoals schaalbaarheid, flexibiliteit en onderhoudbaarheid komen in ons SIMT concept volledig tot hun recht. SIMT staat voor Scalable Instance, Multi Tenant. Dus, gemakkelijk en flexibel uitbreidbaar en met meerdere ‘inwoners’.

Hosted applicaties, zoals wij die leveren, bieden natuurlijk veel voordelen, waarbij kostenbesparing, hoge uptime en continue professioneel onderhoud extra in het oog springen. Deze oplossingen zijn vooral interessant voor het midden- en kleinbedrijf. Immers, tot onder de 25 gebruikers is het afnemen van een dergelijke terminal server dienst sowieso goedkoper dan het zelf beschikken en onderhouden van een server. Daarbij is men zekerder van een goede werking en hoeft een organisatie er zelf nauwelijks tijd in te steken of aandacht aan te schenken. Hierdoor kunnen de mkb’ers weer doen waar ze goed in zijn: ondernemen.

Een van onze klanten, een kapsalonketen, maakt dankbaar gebruik van de ‘Werkplek op Internet’, zoals wij onze Remote Desktop oplossing al jaren noemen. Op hun gewone PC, waar ze Da Vinci op draaien voor onder andere de registratie van klanten en kashandelingen, hebben ze de gratis RDP software in gebruik die standaard bij Windows XP wordt meegeleverd. Met behulp van deze software maken ze gebruik van de shared omgeving die bij Panthera staat opgesteld. Simpel en doeltreffend, want thuis kan de kapsalon manager zonder enig probleem gewoon verder werken in dezelfde omgeving.

Wordt de keten uitgebreid met een nieuwe kapsalon, dan neemt het aanmaken van een nieuwe account ongeveer 3 minuten in beslag, en er kan meteen mee gewerkt worden vanuit de nieuwe salon. Komt er een update van een software pakket aan, dan wordt die bij ons uitgevoerd. Simpel en doeltreffend. Dat is zoals wij tegen SIMT SaaS aankijken.