Na enkele maanden te hebben getest profiteren nu ook de eerste relaties van de nieuwe Panthera spamfilter.

Spam behoort tot een van de grootste irritaties op het internet.  Al jaren maakt Panthera gebruik van professionele instrumenten om dit zoveel mogelijk tegen te gaan. Omdat veel organisaties gebruik maken van dezelfde spamfilter is het evenwichtig afstellen van deze bescherming moeilijk. Wat voor de een te strak staat afgesteld, is voor de andere veel te los.

Spam is vanzelfsprekend voor iedereen spam. Het is alleen heel moeilijk spam te herkennen, wat moge blijken uit de vele producten en algoritmen die hiervoor ontwikkelen worden. Met een gehele nieuwe technologie blijkt het echter mogelijk te zijn veel beter onderscheid te maken tussen wenselijke en niet wenselijke e-mail. Het is een apparaat gebaseerd op deze techniek die Panthera inmiddels enkele maanden, en nu recent ook voor enkele van haar relaties, inzet voor de strijd tegen spam.

Deze nieuwe best-of-breed enterprise-strength Web en email security technologie blijkt het zo goed te doen dat nog maar nauwelijks wordt gevraagd om bepaalde domeinen op de white- of blacklist te plaatsen. En omdat dit apparaat een groot aantal keer per dag wordt geupdate met de laatste informatie over spam outbreaks en virussen, is het een van de meest adequate apparaten die we ooit hebben kunnen testen op dit gebied.

Opvallend is ook de pass through: e-mail doorloopt via een spamfilter vanzelfsprekend een langere route, dan dat deze er net tussen zou zitten. De nieuwe spamfilter heeft laten zien dat deze vele malen sneller is dan zijn collega’s. De e-mail is vrijwel even snel in de mailbox alsof er geen spamfilter tussen had gezeten.

Terminal server klanten die hun terminal server in een van de data centers van Panthera hebben staan, ondervinden nog meer voordelen. Wie vanuit de terminal server het internet op gaat, wordt nog beter beschermd omdat deze filter niet alleen op spam let, maar tevens op kwaadwillende websites. Het is hiermee een heuse content filter geworden. Een apparaat dat dus veel verder gaat dan het tegenhouden van spam alleen.

Binnen enkele maanden willen we graag alle klanten die bij ons e-mail of terminal servers hosten, voorzien van deze content filter. Maar ook voor hen die e-mail op hun eigen server hebben draaien of op locatie terminal servers hebben staan, hebben we een ideale MKB content filter oplossing. Voor meer informatie kunt u hier natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.